tisdag, februari 12, 2013

Världens kladdigaste kladdkaka

Det är snart alla hjärtans dag. Och vad passar bättre än att baka en sjukt god kladdkaka? Här kommer min återkommande favorit i livet.

Superkladdig kladdkaka


200g Mörk blockchoklad
200g Margarin
4st Ägg
2dl Socker
2 ½ dl Vetemjöl
1tsk Bakpulver
Grädde till servering

Gör så här: Smörj en rund form med löstagbar botten och bröa den. Smält blockchoklad och margarin på svag värme. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda vetemjöl och bakpulver i en annan skål. Rör försiktigt ner den något avsvalnade chokladsmeten i ägg och socker blandningen. Vänd försiktigt ner mjölblandningen i chokladsmeten. Häll smeten i formen och grädda i 225 grader i ca 12 min i mitten av ugnen. Kakan ska vara ganska lös när man tar ut den ur ugnen. Låt kakan stelna i kyl i minst 12 timmar. Servera med ganska löst vispad grädde. Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar