måndag, april 07, 2014

Säg hej till Feathernest Raglan


Jag har haft ett fantastiskt härligt projekt på mina stickor den senaste månaden; Feathernest Raglan. En fiskbensmönstrad tröja i skönaste garnet från Plucky Knitter. Projektet tog strax över tre veckor att färdigställa och åkte på direkt såklart!

Jag fick klura ett par timmar innan jag kom på hur nya maskor arbetades in i diagrammet. Men tillslut släppte det och stickningen kunde fortsätta. All info om garn, mönsteranpassningar och sånt där finns på min Ravelry.

Garnet var en dröm att sticka med. Sjukt bouncy (det nästan lät "boooing" när jag klippte av det), mjukaste mjukt och och så fint färgat. Det gick åt strax under 5 hg av deras Primo Worsted-bas. Tack vare blandningen av merino och cashmere blir det både fluffigt och fylligt. Jag har redan laddat klickfingret för att beställa hem nästa pluckygarn...

12 kommentarer:

 1. "Boooing" Jag förstår precis!
  Jättesnygg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Boooing! Och tack för fin beröm!

   Radera
 2. Skitsnygg tröja och fina bilder med den färgglada bakgrunden! :)

  SvaraRadera
 3. Åh, jag hoppar till av fint, även om jag har sett den live! Superfina bilder också och även om "snygg bakgrund" känns som en tveksam komplimang så är de väldigt fint stylade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack tack! <3 Bakgrunden scoutade Petter reda på i höstas och den kändes som en självklar kontrast till tröjans helyllekänsla. :)

   Radera
 4. Snyggt - och garnet låter ju som en dröm!

  (Och grym vägg bakom! Lite ont om schyst grafitti ute på vischan...)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men på landet har ni ju ladugårdsväggar och de är ju också väldigt fina som bakgrund. :)

   Radera
 5. Nice looking!!!! Fräcka bilder också.

  SvaraRadera
 6. Hejsan! Såg dig och din jättefina tröja i Kalmartidningen idag. Blev helt frälst och skulle så väldigt gärna vilja sticka en likadan. Var inne på Ravely för att försöka köpa och ladda ner mönstret. Men tyvärr är jag inte så duktig på engelska och kunde inte hitta var man köpte eller laddade ner det. Skulle därför behöva lite hjälp från dig om det är OK??? Mvh / Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ingrid! Förlåt att du får svar sent, jag såg denna kommentaren först nu. :) Om du mailar mig på elin.johansson@hyperisland.se så ska jag hjälpa dig. :)

   Radera